Stowarzyszenie Opieki nad Młodzieżą i Dziećmi Niepełnosprawnymi Go to english version

Stowarzyszenie Opieki nad Młodzieżą i Dziećmi Niepełnosprawnymi „Promyczek” » Autorzy internetowej strony Stowarzyszenia

Autor strony internetowej Stowarzyszenia

Łukasz M. Wilczyński - autor strony internetowej Stowarzyszenia

Dzień dobry!
Nazywam się Łukasz Marek Wilczyński. Pochodzę z Trójmiasta. Moja niepełnosprawność spowodowana jest przez Dziecięce Porażenie Mózgowe. Dzięki propozycji Zarządu Stowarzyszenia, jestem autorem i administratorem niniejszej strony.

Przygodę z komputerem rozpocząłem w 1998 roku, gdy po raz pierwszy otrzymałem szanse zetknięcia się ze specjalistycznym, zachodnim sprzętem. Odbyło się to w specjalnej szkole w Warszawie, która, prawdopodobnie jako jedyna w kraju, dysponowała takimi urządzeniami. Posiadaczem swojej pierwszej klawiatury specjalistycznej, dzięki potężnej pomocy zakładu pracy mojego taty, zostałem zaledwie rok później. Od tej pory radość, jak i łzy zdenerwowania, spowodowane pracą z komputerem, były coraz częstsze w moim życiu.

Na szczęście (lub nie ) komputer nie stał się moim jedynym hobby. Od czasu zakończenia Gimnazjum i rozpoczęcia nauki w Liceum Ogólnokształcącym, postanowiłem o zaprzestaniu korzystania z dowozu specjalnymi pojazdami dla osób niepełnosprawnych i rozpoczęciu korzystania z miejskiej komunikacji zbiorowej. Wiele osób uważa, iż był to dość odważny krok - czy było tak naprawdę? Sądzę, że nie - zważywszy, iż odcinek między domem a liceum wynosił około 3 km . Jak się można domyśleć, z czasem różne niedogodności komunikacyjne, jakie występowały w Gdańsku, zaczęły mnie irytować. Stąd też, stopniowo zacząłem zabiegać o ich likwidację. Tak narodziła się moja druga pasja, która, w większości przez nikogo nie znana, trwa nadal.

Obecnie jestem (szczęśliwym? Sprawa dyskusyjna ) studentem Informatyki na Uniwersytecie Gdańskim. Pasjonuję się głównie w tworzeniu stron internetowych. Prócz powyższego, interesuje mnie także reżyseria oraz przesył dźwięku. Choć tak naprawdę, w kręgu moich zainteresowań jest wiele dziedzin współczesnego życia, często nie związanych z szeroko rozumianą Informatyką.

Jak widać, stworzenie spójnego i interesującego tekstu o mnie samym, podobnie jak ciekawej i nietuzinkowej strony internetowej nie jest łatwe. Mam jednak nadzieję, iż zarówno jedno jak i drugie udało mi się choć po części. Z taką wiarą, serdecznie zachęcam do regularnych odwiedzin internetowej strony Stowarzyszenia Opieki Nad Dziećmi i Młodzieżą Niepełnosprawną „Promyczek”!

Szczególne podziękowania pragnę przekazać:

Katarzynie Krzyżanowskiej

- niepełnosprawnej studentce filologii angielskiej Uniwersytetu Gdańskiego, za przygotowanie profesjonalnych tłumaczeń anglojęzycznych oraz bezinteresowne wsparcie w kwestii tłumaczeń, bez względu na porę i rodzaj zadawanych pytań,

Wykładowcom i prowadzącym laboratoria na kierunku Informatyka Uniwersytetu Gdańskiego

- za ponadprzeciętną cierpliwość w trakcie budowy niniejszej strony internetowej,

oraz Informatykowi Marcinowi Sołowiej, szefowi grupy plastelina.pl

- za cenne sugestie, służące optymalizacji niniejszej strony internetowej.

Stowarzyszenie Opieki nad Młodzieżą i Dziećmi Niepełnosprawnymi „Promyczek” 2008 - 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone.
81-856 Sopot, ul. Rzemieślnicza 39 | Tel: (+48) 58 550 00 65 | e-mail:
Regon: 220598010 | NIP: 585 - 144 - 07 - 24 | KRS: 0000303501
W sprawach dotyczących funkcjonowanie niemiejszej strony internetowej, prosimy nawiązać kontakt z .